Версія для друку
П'ятниця, 25 жовтня 2013 16:54

Єдинник отримує кошти декілька разів на місяць: чи треба заповнювати книгу кожного дня

  Ратнівська ОДПІ інформує, Згідно з пп. 296.1.1 Податкового кодексу України платники єдиного податку другої групи ведуть Книгу обліку доходів (даліКнига) шляхом щоденного, за підсум­ками робочого дня, відображення отриманих доходів. Порядок ведення такої Книги затверджено наказом Мінфіну України від 15.12.11 р. № 1637 (далінаказ № 1637).

  Відповідно до п. 4 наказу № 1637 у Книзі фізособи-єдинники відображають фактично отриману суму доходу від проваджен­ня своєї діяльності із сумарним підсумком за місяць, квартал, рік. Записи в ній виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід. Тобто коли надійшли кошти на поточний рахунок або готівкою до каси, минув строк позов­ної давності кредиторської заборгованості, фактично безоплатно отримано товари, ро­боти чи послуги.

  Враховуючи вищезазначе­не, не має потреби заповнюва­ти Книгу щодня, якщо дохід за підсумком робочого дня відсут­ній. Тому що в даному випадку дохід єдинник-другогрупник отримує лише декілька разів на місяць, а умовою заповнення Книги є відображення фактич­но отриманої суми доходу від провадження діяльності.

                  Ратнівська ОДПІ ГУ Міндоходів

у Волинській області

Переглядів 366 Останнє редагування П'ятниця, 25 жовтня 2013 16:57