17 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Понеділок, 05 лютого 2018 15:00

    Ігор Ващенюк: Із другого півріччя цього року стартує перший етап фінансування первинної ланки медицини

    30 січня 2018 року набрав чинності Закон України від 19.10.2017 № 2168-VIII "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення", а також ввійшли в дію ще два не мало важливі документи - Закон України від 14.11.2017 р. № 2206-VIII «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості», який визначає правові, економічні та організаційні засади і напрями регулювання розвитку охорони здоров’я в сільській місцевості для забезпечення гарантій рівного доступу громадян до якісного та ефективного медичного обслуговування та Постанова Кабінету Міністрів України № 983 "Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості". 

    Про основні засади дії цих законів проінформував начальник управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, яка відбулася сьогодні, 5 лютого 2018 року. Зокрема, Ігор Степанович зазначив, що відповідно до п.1 ст. 3 ЗУ «Про державні фінансові гарантії» держава гарантує повну оплату, згідно тарифу за рахунок коштів державного бюджету, надання громадянам необхідних їм медичних послуг та лікарських засобів, що передбачені програмою медичних гарантій:

    - На сьогодні до програми медичних гарантій відносяться послуги екстреної медичної допомоги, первинної, вторинної, третинної та паліативної медичних допомог, медичної реабілітації, медичної допомоги дітям до 16 років і медичної допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами.

    Також зі слів начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації стало відомо, що медичні послуги, лікарські засоби, що не включені в програму медичних гарантій не підлягатимуть оплаті за рахунок коштів держбюджету передбачених на її реалізацію, однак, вони можуть реалізуватися за рахунок інших державних програм і заходів, місцевих бюджетів та  різноманітних джерел, не заборонених законодавством.

    - Планується, що за рахунок державних коштів буде здійснюватися забезпечення програм громадського здоров’я, заходів з боротьби з епідеміями, проведення медико-соціальної експертизи та інших галузей охорони здоров’я, - зазначив Ігор Степанович.

    Органи місцевого самоврядування, в межах своєї компетенції, також можуть фінансувати програми розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я, зокрема, щодо оновлення матеріально-технічної бази, капітального ремонту, реконструкції медичних закладів.

    - Із другого півріччя цього року стартує перший етап фінансування первинної ланки медицини, а із квітня – розпочинається приписна кампанія, - наголосив у ході розмови Ігор Ващенюк. – Для приєднання до реформи всі заклади охорони здоров’я, які фінансуються із відповідного місцевого бюджету, мають бути автономізовані, підключені до електронної системи охорони здоров’я і відповідати табелю оснащення для надання первинної медичної допомоги.

    Довідково:

    Варто нагадати, що в Україні продовжує свою дію урядова програма “Доступні ліки»,  відповідно до якої, відшкодовується вартість препаратів серцево-судинних захворювань, цукрового діабету 2 типу та бронхіальної астми.

    На сьогодні до реєстру ввійшло 199 препаратів 43 виробників, На початку програми таких препаратів було лише 150.
               За попередніми даними, програмою уже скористалися більше ніж 200 тис. волинян. На 2018 рік у держбюджеті на «Доступні ліки» закладено 26 млн 380 тис. грн. Реалізація препаратів за цією урядовою програмою відбувається більше ніж у 120 аптеках області.

    Володимир-Волинське ТМО у 2018 році уклало договори з п’ятьма аптеками, що беруть участь у програмі «Доступні ліки»:

    - ПВТФ «Фітоцентр» (м. Володимир-Волинський, вул. Ковельська,73);

    - ДВТП «Волиньфармпостач» (м. Володимир-Волинський, вул. Ковельська, 6; м. Устилуг, вул. Гагаріна,3);

    - «Вестфарм» (м. Володимир-Волинський, вул. Ковельська, 132/2; вул.. Данила Галицького,8, кв.2);

    - DS «Ваша аптека» (м. Володимир-Волинський, вул. Ковельська, 100);

    - Аптека ФОП Новикова Г.Л. (м. Володимир-Волинський, вул. Ковельська, 182).

    До слова, протягом 2017 року у нашому районі виписано 28 968 рецептів на суму більше 1 мільйона гривень.

    Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації.

    Переглядів 4516
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua