Версія для друку
Понеділок, 26 листопада 2018 15:13

На порядку денному – актуальні питання життєдіяльності краю: у райдержадміністрації відбулась оперативна нарада

Сьогодні, 26 листопада 2018 року, в залі засідань райдержадміністрації відбулася щотижнева оперативна нарада, яку провела голова райдержадміністрації Наталія Василець. Традиційно, серед присутніх -  керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, установ і організацій району, голови Устилузької міської та сільських рад.

На порядку денному – актуальні питання життєдіяльності краю, підведення підсумків роботи за минулий тиждень та планування діяльності структурних підрозділів райдержадміністрації в поточному тижні. 

Усі керівники управлінь, відділів, служб стисло доповіли про ситуацію на підпорядкованих ділянках роботи, озвучили найнагальніші проблеми. 

Зокрема, начальник управління фінансів райдержадміністрації Олена Бондарук ознайомила присутніх із основними прогнозними проекту районного бюджету на 2019 рік.

- Районний бюджет на наступний рік буде сформовано з врахуванням завершення процесів децентралізації на Володимирщині та передачею фінансових ресурсів і повноважень, передбачених Бюджетним кодексом України, у бюджети об’єднаних територіальних громад у повному обсязі, - зазначила Олена Григорівна. – Надходження у районний бюджет складатимуть збори за надання адміністративних послуг ЦНАПом райдержадміністрації й інша субвенція з бюджетів ОТГ на співфінансування установ районного підпорядкування, які здійснюють діяльність на території усього району.

Також у ході наради порушувалися питання вакцинації дітей та  дорослих проти кору і роботи центру надання адміністративних послуг.

Опісля, Наталія Василець з головами об’єднаних територіальних громад і керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації обговорили процес підготовки та проведення у районі засідання Ради регіонального розвитку, як дорадчо-консультативного органу при райдержадміністраціїх

До слова, Рада регіонального розвитку  утворена Президентом України Петром Порошенком 21 квітня 2015 року. Цей консультативно-дорадчий орган утворений з метою сприяння взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування у питаннях напрацювання оптимальної моделі розвитку місцевого самоврядування і територіальної організації влади, децентралізації управління регіональним розвитком, вирішення проблемних питань життєзабезпечення регіонів. 12 листопада 2018 року у Києві відбулося уже сьоме її засідання.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3907