Версія для друку
Понеділок, 16 серпня 2021 12:35

Вакцинація, автостанція в Іваничах та дата проведення фестивалю «Український коровай-сузір’я»: основні питання наради при голові РДА

16 серпня відбулась традиційна понеділкова нарада у голови райдержадміністрації, в ході якої Юрій Лобач обговорив зі своїми заступниками та керівниками структурних підрозділів РДА питання життєдіяльності району. Зокрема, йшлося про хід вакцинації у центрах первинної меддопомоги. Як зазначив заступник голови райдержадміністрації Андрій Сторонський, протягом тижня Володимир-Волинським ЦПМД здійснено 1751 щеплення, Нововлинським – 1194. Натомість Іваничівським та Локачинським медикам вдалось вакцинувати лише 305 та 404 пацієнти відповідно. Втім, найбільш проблемною залишається Затурцівська АЗПСМ, де протягом тижня вакциновані лише 48 осіб. Відтак, загальна ситуація з нарощуванням темпів створення колективного імунітету потребує коригування в сторону збільшення. Голова РДА доручив Андрієві Мироновичу розібратись із невтішним станом вакцинації у Затурцях, а також взяти участь у підготовці до проведення в районі засідання госпітальної ради області.

Обговорили також і питання подальшої долі Іваничівської автостанції. Заступник голови РДА Віктор Фіщук, який брав участь у розширеній нараді з цього приводу описав ситуацію, що склалась: автостанція не працює, проте ПрАТ «ВОПАС» не надає жодних офіційних документів на пояснення причин зупинки її роботи та своїх намірів щодо  цього приміщення. У той же час розпочинаються роботи за президентською програмою «Велике будівництво», і слід мати чітке уявлення, чи буде Іваничівська АС суб’єктом організації пасажирських перевезень, чи назавжди випаде із паспортів маршруту. Тому голова РДА Юрій Лобач дав доручення провести робочу зустріч не лише з керівництвом ВОПАС, а й із перевізниками, аби вияснити спірні моменти та протягом тижня прийти до конкретного рішення щодо існування автостанції або ж заміни її роботи будівництвом двох павільйонів, які й служитимуть пасажирам.

Оголошений на 3 жовтня фестиваль «Гостинний фест» у Зимному, а також заплановані включно до 2 жовтня навчання тероборони спонукають подумати про прийнятну для всіх дату проведення фестивалю традиційної культури «Український коровай-сузір’я». Рішення про це прийняли на нараді, визначивши датою проведення загальнорайонного свята  26 вересня – зазвичай цей період характеризується погожими, сонячними днями.

Крім того, на раді обговорили деталі підготовки зборових заходів територіальної оброни, участь представників РДА в урочистостях та святкових подіях з нагоди Дня незалежності України, які пройдуть у всіх громадах району. А також голова райдержадміністрації представив колективу нову керівницю відділу земельних ресурсів та екології – нею за результатами конкурсу стала Марина Повзун.

Переглядів 4015