Версія для друку
Четвер, 26 серпня 2021 14:59

29 серпня вшануймо пам’ять загиблих в боротьбі за незалежність!

Цей жалобний день відзначається в країні щорічно відповідно до Указу Президента України № 621/2019 від 23.08.2019 задля гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

Для відзначення дня пам’яті та героїзму загиблих захисників було обрано саме цю дату, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат.

Просимо мешканців району гідно вшанувати пам’ять наших співвітчизників, які загинули, захищаючи Україну від підступного ворога. У цей день передбачені пам’ятні заходи, панахиди за загиблими, приспущення Державного Прапора України, оголошення загальнонаціональної хвилини мовчання, обмеження розважально-концертних заходів та трансляцій на телебаченні й радіо, покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань захисників України.

Переглядів 4414