Версія для друку
Понеділок, 13 вересня 2021 15:21

Основні питання понеділкової наради у голови РДА

13 вересня ході наради у голови райдержадміністрації Юрія Лобача йшлося про стан підготовки бюджетних установ району до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років, піврічне виконання бюджету та прогноз на наступні роки, а також соціально-економічний розвиток району на 2021-2023 роки і ряд інших важливих питань.

  Як зазначила начальниця відділу фінансів Олена Бондарук обсяг районного бюджету за доходами за 6 місяців з урахуванням трансфертів з місцевих бюджетів склав 558,2 тис. грн. по загальному фонду. Власні надходження районного бюджету складають70,8 тис. гривень, що становить 54,0 відсотка до бюджетних призначень за звітний період. Власні доходи місцевих бюджетів району на 2021 рік затверджені на загальну суму 705642,8 тис. грн.

Видаткову частину районного бюджету  виконано на 2924,6 тис. гривень. Щодо прогнозу бюджету  на 2022-2024 роки, то як зазначила Олена Бондарук очікується отримати доходів загального фонду у сумі: 2022рік – 519 000  грн.,

 2023- 586700 грн., 20241- 648000 грн. При плануванні бюджету першочерговими є оплата праці працівників бюджетних установ та проведення розрахунків за енергоносії .Після доповіді начальниці фінансів, до слова був запрошений начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства Анатолій Матвіюк, який доповів про підготовку установ району до роботи в осінньо-зимовий період. Як зазначив Анатолій Матвіюк у  більшості  закладів використовуються альтернативні види палива,  а також склади, на яких зберігаються підготовлені до опалювального періоду дрова, вугілля, пелети, брикети тощо. Наразі  можна говорити про готовність до опалювального сезону на 90 відсотків – у ряді закладів дошкільної та загальної освіти, первинної медицини та соціальної сфери проведено ремонт опалювальних систем, встановлено нові котли, впроваджено заходи з енергозбереження. У ряді громад на даний час проводяться тендерні процедури щодо закупівлі твердого палива.  Після доповіді голова райдержадміністрації дав вказівку підготувати лист на Литовезьку громаду, щодо стану ремонту котельні та завезення твердого палива у будинок культури села Литовеж.

В подальшому ході наради йшлося про Програму  соціально-економічного розвиток району на 2021-2023 роки. Як зазначила начальниця  відділу регіонального розвитку Світлана Мазурок відділом було опрацьовано пропозиції 11 громад по 12 напрямках. Згідно програми  громадами планується  запровадити 200 інвестиційних проектів на суму 969 млн. 637 тис. гривень. Найбільша частина проєктів стосується  житлово-комунального господарства та енергозбереження.

Ще одним з важливих питань наради було питання стану організації навчань тер оборони.  Як повідомив заступник голови райдержадміністрації  Віктор Сапожніков, що на місце проведення навчань, а саме в Оваднівський  професійний ліцей, частково завезений інвентар та ведуться перемовини з перевізниками щодо перевезення учасників навчань.

Переглядів 4230

Галерея зображень