Версія для друку
Вівторок, 23 листопада 2021 17:13

«16 днів проти насилля»: на Волині пройдуть тематичні заходи

План заходів, що проходитимуть в обласному центрі, обговорили учасники засідання регіональної координаційної ради з питань гендерної політики, протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству. Участь у засіданні взяла заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка щороку проходить з 25 листопада по 10 грудня, має на меті привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, а також протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Щороку на Волині до участі в тематичних заходів долучається все більше учасників.

Людмила Тимощук переконана, що такі акції є потрібними та важливими у сучасному суспільстві.

«Ми повинні розказати людям що таке насильство та як із ним боротися, – зазначила заступниця голови ОДА. – Суспільство повинно знати про всі форми домашнього насилля. Кількість тих, хто постраждав від такого явища, на жаль, щороку збільшується. Тому наш з вами обов’язок донести до людей, що вихід з цієї ситуації є. Що кожен має право на комплексну допомогу та підтримку».

Відтак, 25 листопада о 13.00 год у Музеї Сучасного Українського Мистецтва Корсаків відбудеться інформаційна кампанія «Я не боюсь сказати» у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Під час акції відбудеться презентація арт – інсталяції «ЇХ БІЛЬШЕ НЕМАЄ…», присвячена загиблим від домашнього насильства, та виставка «Річ у тім...», у якій будуть представлені предмети, які пов’язані із домашнім насильством.

Також відбудеться панельна дискусія на тему запобігання насильству, показ соціальних відеороликів, надаватиметься юридична та психологічна консультація, відбудеться ярмарка вакансій для жінок, розповсюджуватиметься друкована продукція.

Окрім цього, протягом листопада-грудня у навчальних закладах області проходитимуть тематичні конкурси, дискусії, тренінги та флешмоби тощо.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 3729