Версія для друку
Субота, 27 листопада 2021 13:24

Напрацьована дорожня карта співпраці райдержадміністрації та ГО «МФНО»

26 листопада у голови райдержадміністрації Юрія Лобача відбулась  робоча зустріч із головою правління громадської організації «Міжнародна фундація науковців і освітян» (International educators and scholars foundation), професором Олегом Батюком. В ході зустрічі були обговорені можливості та перспективи подальшої співпраці між органом виконавчої влади та неурядовою організацією в рамках реалізації різноманітних міжнародних грантових проектів, спрямованих на розвиток людського та ресурсного потенціалу громад району.

Як зазначив керівник ГО, до основних напрямів її діяльності належить участь у Міжнародних наукових грантах країн ЄС, Північної Америки, Близького Сходу та Азії, впровадження трансферу технологій у вишах України на успішному іноземному досвіді, співпраця з науковими організаціями та закладами освіти в Україні та закордоном, організація міжнародних наукових конференцій, проведення вебінарів, круглих столів, засідань, семінарів, тренінгів з актуальних питань третього тисячоліття (екології, геополітики, штучного інтелекту та ін.). Крім того, організація сприяє участі українських освітян у міжнародних наукових тревел-грантах, довгострокових та короткострокових наукових стажуваннях в країнах ЄС, надає організаційну та інформаційну підтримку молодим науковцям для підвищення  їх академічної мобільності.

Одним із важливих напрямів є розробка та реалізації проектів, спрямованих на вирішення актуальних суспільних проблем у сфері малого підприємництва, освіти, охорони здоров’я, працевлаштування, екології , науки, транспорту, культури, соціального захисту, молодіжної політики тощо. Власне, це й стало предметом розмови, адже така допомога неурядової організації може стати корисною для активних мешканців громад району та депутатів місцевих рад, які прагнуть втілювати міжнародні проекти задля розвитку і підтримки своїх територій.

У підсумку зустрічі голова РДА Юрій Лобач висловив упевненість в тім, що синергія можливостей державної установи та громадського об’єднання може дати плідні результати. Відтак, сторонами була напрацьована дорожня карта подальшої співпраці ГО  і РДА: представники організації презентують свої попередні реалізовані проекти та майбутні пропозиції для очільників територіальних громад району на найближчому засіданні колегії райдержадміністрації, яке заплановане на середину грудня. Тоді ж планується і підписання Меморандуму між керівництвом «Міжнародної фундації науковців і освітян» та Володимир-Волинської райдержадміністрації, текст цього документа вже узятий на опрацювання відповідними структурними підрозділами РДА.

Переглядів 4415

Галерея зображень