Версія для друку
Четвер, 12 січня 2023 17:58

Координаційна нарада з питань діяльності в період воєнного стану

12 січня координаційну нараду з метою налагодження взаємодії у випадку нових можливих викликів воєнного часу провів начальник районної військової адміністрації  Юрій Лобач. У засіданні взяли участь голова райради Віктор Хиць, перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, керівники місцевих підрозділів силових структур, ДСНС, командири військових частин району.

Учасники наради детально обговорили план евакуації населення у разі, коли громадам району доведеться приймати внутрішньо переміщених осіб із тих територій Волині, що межують з Білоруссю, а також питання забезпечення виїзду громадян України (жінок і дітей) та іноземців, що перебувають в нашій державі, на територію Польщі через пункт пропуску, який функціонує в Устилузі. Порушили також проблеми функціонування систем оповіщення та зв’язку, намітили шляхи їх розв’язання. Зупинились і на напрямках та перспективах діяльності добровільних формувань територіальних громад.

Начальник районного відділу ДСНС В’ячеслав Процюк поінформував про роботу шести «Пунктів незламності», які діють цілодобово на території структурних підрозділів рятувальної служби, та 18 пунктів, що облаштовані в громадах району та працюватимуть відповідно до потреб населення. Є також можливість розгортання наметових, модульних та пересувних пунктів обігріву. До слова, у період блекауту допомогою «Пунктів незламності» скористались 1323 людини, найбільший ажіотаж припав на перші дні вимкнень електроенергії. Рятувальники перебувають у повній готовності до можливих надзвичайних ситуацій та мають чіткий план взаємодії власних підрозділів.

Начальник районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Руслан Яцій підбив підсумки мобілізації людських та технічних ресурсів у зв’язку з повномасштабним вторгненням ворога – район виконав стовідсотково план мобілізації військовозобов’язаних громадян та на 86 відсотків план забезпечення армії мобілізованою технікою. Крім того, він наголосив, що відповідно до чинного законодавства, з оголошенням воєнного стану усі чоловіки віком від 18 до 60 років зобов’язані самостійно з’явитись до РТЦК та СП, втім, працівникам установи доводиться проводити мобілізацію шляхом розповсюдження повісток.

Начальник районного відділу поліції Василь Майданюк зауважив, що ситуація в районі зі злочинністю у період воєнного стану змінилась – зменшилась кількість традиційних злочинів, але в рази зросла кількість випадків застосування шахрайських схем. Боротись зі зловмисниками, які проживають у  інших областях Україні і провадять свою злочинну діяльність через телефони та інтернет, надзвичайно важко. Тому поліція закликає громадян бути обачними під час покупок он-лайн, отримання фішингових розсилок тощо.

Переглядів 4458

Галерея зображень