Версія для друку
Вівторок, 17 січня 2023 13:34

Засідала районна евакуаційна комісія

17 січня перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Фіщук провів засідання районної евакуаційної комісії, в ході якого учасники обговорили можливі алгоритми своїх дій у випадках, коли Володимирському району доведеться масово приймати внутрішньо переміщених осіб із зони бойових дій. На початку засідання завідувач сектору з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами РДА Юрій Ліщук ознайомив членів комісії із положенням, відповідно до якого вона діє, переліком її спеціалізованих служб та їх основними завданнями, планом облаштування та роботи прийомних пунктів, які мають бути створені у кожній територіальній громаді.

Згодом із доповідями про заходи, організовані з метою належної підготовки до можливої евакуації, виступили представники міських, селищних та сільських рад району. Крім того, пропозиції до роботи районної евакуаційної комісії висловили керівники її спеціалізованих служб, що відповідають за облік евакуйованого населення, інженерне, транспортне забезпечення, зв’язок і оповіщення, організацію розміщення еваконаселення, матеріальних і культурних цінностей у безпечному районі, охорону громадського порядку та безпеку дорожнього руху, медичний супровід та матеріально-технічне забезпечення евакуації.  

В результаті обговорень були напрацьовані механізми взаємодії РЕК, органів місцевого самоврядування, силових структур та підрозділів ДСНС у разі прийому на поселення значної кількості громадян із постраждалих від бойових дій територій.

Переглядів 5452

Галерея зображень