Версія для друку
Четвер, 09 березня 2023 17:37

Особливості оборонної діяльності та харчування дітей в закладах освіти: у РВА відбулась розширена нарада з керівництвом територіальних громад

9 березня начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач провів нараду за участю голови районної ради Віктора Хиця, заступників голови РДА, міських, селищних та сільських голів району, керівників гуманітарних управлінь територіальних громад та посадових осіб, відповідальних за ведення військового обліку та мобілізаційну роботу у органах місцевого самоврядування району.

В ході роботи присутні обговорили стан справ у галузі харчування дітей в освітніх закладах району. Підґрунтям стали результати перевірки, яку попередньо провели у школах та дитячих садочках спеціалісти обласного управління Держпродспоживслужби. Тож сьогодні в процесі обміну інформацією уже стало відомо, як громади працюють над усуненням виявлених недоліків. Також учасники наради поділились власними практиками організації процесу харчування школярів та вихованців садочків, розповіли, яким чином у співпраці з місцевими сільгоспвиробниками здешевлюють вартість обідів. Порушили і проблемне питання щодо організації безоплатного харчування дітей військовослужбовців – роз’яснення з цього приводу громадам буде надане після додаткових консультацій.

Зі змінами в законодавстві щодо ведення первинного військового обліку, організації мобілізаційних заходів та бронювання працівників підприємств і  установ ознайомив присутніх завідувач сектору мобілізаційної робити ОДА Олександр Петрук. Він охарактеризував основні військово-облікові документи, розповів про особливості первинного військового обліку, наголосив на визначенні у кожній установі осіб, відповідальних за моброботу та військовий облік, описав алгоритм бронювання працівників та, відповідно, методику анулювання броні. Крім того, він порадив посадовцям та керівникам підприємств зважати на терміни розгляду їхніх запитів про бронювання працівників, адже міністерства оброни та економіки можуть розглядати звернення протягом місяця. Тож у випадку, якщо на підприємстві працюють особи, заброньовані на 6 місяців, як дозволяє законодавство, процес їх бронювання на наступні пів року слід починати хоча б за два місця до завершення дії попередньої броні.

На звершення наради до керівників громад звернувся перший заступник голови РДА Віктор Фіщук, який наголосив на важливості роботи місцевого самоврядування у сфері підвищення обороноздатності армії та територіальної оборони. Відтак, серед першочергових завдань місцевих органів влади – завершення формування системи альтернативного зв’язку, виділення коштів на дрони та пальне для військових частин, які захищають нашу країну на сході, посилення позицій ТрО.  

Переглядів 3645

Галерея зображень