28 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    П'ятниця, 20 грудня 2013 13:26

    Шановні керівники установ, підприємств, організацій, підприємці та працівники цих підприємств!

    Усі ми – від керівника підприємства до підсобного робітника – хочемо добре жити, отримувати гідну заробітну плату, мати соціальні гарантії. Це бажання цілком закономірне.

    Добре відомо, що добробут залежить передусім від рівня заробітної плати. А він, у свою чергу, – від ефективної роботи підприємства. Отримання ж належних соціальних гарантій забезпечується тоді, коли у казні держави є достатньо коштів. Стільки, щоб забезпечити нормальну діяльність правоохоронних, медичних, культосвітніх, спортивних закладів тощо. Наповнення бюджетів відбувається, головним чином, за рахунок надходження податків та інших обов’язкових платежів.

    Ефективна робота підприємств, прозорість їх фінансово-господарської діяльності, чесне і сумлінне виконання податкових зобов’язань – це ті головні складові, які мають забезпечити наповнення бюджету. А відтак зросте добробут людей, з’явиться можливість повніше забезпечувати їхні соціальні гарантії.

    Говорити сьогодні про те, що усі наші громадяни отримують гідну заробітну плату та належні соціальні гарантії, поки що, на жаль, не можна .

    Протягом 2013 року  значного зростання заробітної плати не відбулося чере низку різних причин, зокрема - фінансової та економічної кризи, недосконалого трудового та бюджетного законодавства, які сприяють розвитку тіньової економіки.

    За підсумками дев’яти місяців 2013 року середня заробітна плата штатних  працівників на Ратнівщині становила 2056 грн., що становить лише 80,6 % від сердньої по Волинській області (2550грн.).

    Рівень заробітної плати в районі нажаль є одним з найнижчих в регіоні та загалом в країні, а це значить, що в поточному році цьому питанню необхідно надавати особливу увагу.

    З метою  покращення сьогоднішніх показників по рівню заробітної плати в районі створена та працює робоча група з питань  легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. На підприємствах проводяться перевірки дотримання трудового законодавства.

    Останнім часом досить поширеною є нелегальна наймана праця та виплата зарплати “в конверті”. Так, завдяки проведеній роботі робочої групи по легалізації, за короткий час у 2013 році здійснено ряд рейдових перевірок під час яких виявлено та легалізовано працю 10 найманих осіб на суму 8,2 тис.грн. (щомісячно).

    “Тіньова зарплата” – це не лише порушення керівником трудового та податкового законодавства, але й ілюзія блага для того, хто її отримує. Адже, не відраховуючи від свого доходу частини коштів до Пенсійного фонду, фондів соціального страхування, працівник може залишитися без гідної пенсії, соціальних гарантій при втраті працездатності. І тоді вже допомогти не зможе ніхто – ні профспілки, ні суд, адже працівник надав перевагу тимчасовому благу – зарплаті “у конверті”.

    Звертаючись до вас, шановні керівники підприємств, представники бізнесових структур, приватні підприємці, ми закликаємо об’єднати зусилля, щоб покласти край таким ганебним явищам, як нелегальна наймана праця та  зарплата у «конвертах». Адже саме від вас залежить, щоб працівники вашого підприємства або наймані працівники прозоро одержували зарплату. Працівники також не повинні стояти осторонь, вони мають право і повинні вимагати від роботодавців  легалізації робочих місць та зарплат.

    Якщо ми хочемо жити в правовій європейській державі - давайте спільно подбаємо про те, щоб усім мешканцям нашого краю загалом і кожному зокрема жилося легше, краще, захищеніше.

    Начальник відділу праці управління

    соціального захисту населення райдержадміністрації                                                      Марія Токарська        

                  

    Переглядів 300
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua