03 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    Середа, 22 січня 2014 16:02

    Стан роботи із зверненнями громадян у Горохівському районному управлінні юстиції у І півріччі2013 року

    Робота Горохівського районного управління юстиції із заявами та зверненнями громадян та народних депутатів України ведеться відповідно Законів України” Про звернення громадян”, “Про статус народного депутата України”, Інструкції з діловодства по зверненнях громадян в органах державної влади та місцевого самоврядування, Методичних рекомендацій щодо порядку ведення діловодства із зверненнями громадян. Варто зазначити, що до районного управління юстиції переважно звертаються громадяни за роз'ясненням чинного законодавства, в основному це усні запити громадян району. Головною причиною звернень громадян до управління юстиції за роз'ясненням законодавства є те, що юридичні консультації, які надаються є безкоштовними та оперативними.

    Впродовж І півріччя 2013 року керівництвом Горохівського районного управління юстиції прийнято 634 громадян, з них: начальником управління юстиції - 20, відділом державної виконавчої служби – 32, відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби 11, начальником реєстраційної служби -571. За аналогічний період минулого року прийнято 96 громадян, з них: начальником управління юстиції - 37, відділом державної виконавчої служби – 35, відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби – 24.

    Варто відзначити, що наказом Горохівського районного управління юстиції від 10.01.2013 № 5/1.4 затверджено графік особистого виїзного прийому громадян за місцем їх роботи та проживання начальником Горохівського районного управління юстиції. Так, протягом І півріччя 2013 року керівництвом районного управління здійснено 3 виїзди, на якому проконсультовано 6 громадян.

    Досить актуальним на теперішній час є питання діяльності правових громадських приймалень по наданню безоплатної первинної правової допомоги. Слід зазначити, що при районному управлінні юстиції діє громадська приймальня з надання безоплатної первинної правової допомоги, яка здійснює свою роботу щовівторка та щочерверга з 10 до 16 год. і, до діяльності якої залучено працівників управління юстиції, реєстраційної служби, відділу ДРАЦС, відділу ДВС та державної нотаріальної контори. Протягом І півріччя цього року до громадської приймальні звернулися 46 громадян. В основному консультації надавалися з питань спадкового, сімейного, земельного права, реєстрації речових прав на нерухоме майно. В минулому році до громадської приймальні звернулося 49 громадян. Крім того слід зазначити, що в управлінні юстиції створені та діють виїзні консультативні пункти. Так, впродовж звітного періоду здійснено 3 виїзди, на якому надано консультації 6 громадянам.

    Крім того, така громадська приймальня діє і при районній бібліотеці для дорослих, для ефективної роботи якої залучено, крім працівників управління юстиції, і начальник відділу юридичного забезпечення апарату Горохівської райдержадміністрації. З початку року до приймальні звернулася за консультацією 1 людина.

    В управлінні юстиції з метою покращення надання юридичних консультацій для населення розроблено та затверджено наказом начальника районного управління юстиції графік особистого прийому громадян в Горохівському районному управлінні юстиції та його структурних підрозділах, зокрема, прийом здійснюється:

    - начальником відділу державної виконавчої служби - щопонеділка з 10.00 до 13.00 год. та з 14.00. до 18.00 год.;

    - начальником відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби - щовівторка з 10.00 до 13.00 год. та з 14.00. до 18.00 год.;

    - реєстраційною службою - щочетверга з 10.00 до 13.00 год. та з 14.00. до 18.00 год.

    Спеціалістами районного управління юстиції прийом здійснюється щоденно з 10.00 до 13.00 год. та з 14 до 18 год.

    Щодо проведення правоосвітніх заходів, які проводяться районним управлінням юстиції, то варто відмітити, що з початку 2013 року у місцевих засобах масової інформації розміщено 4 статті про роботу районного управління юстиції з питань звернень громад, проведено 2 оперативних наради, на якій розглядалося питання роботи із зверненнями громадян. Крім того, управлінням проводилися правоосвітні заходи для населення, в ході яких проводилися правові бесіди у сільських радах, так, з питань роботи, пов”язаної із зверненнями громадян проведено 2 правових бесіди.

    У звітному періоді в районному управлінні юстиції проведено 2 стажування юрисконсультів які ознайомилися із питаннями розгляду звернень громадян.

    Окрім цього, на протязі звітного періоду 6 студентів вищих навчальних закладів проходили практику в районному управлінні юстиції, в ході якої ознайомилися із таким напрямом роботи, як розгляд звернень громадян.

    Головний спеціаліст Горохівського районного управління юстиції З.В. Азаріна 23.07.2013

    Переглядів 433
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua