19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Про хід підготовки господарського комплексу району до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років
    Субота, 05 вересня 2015 22:26

    Про хід підготовки господарського комплексу району до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років

    З метою забезпечення своєчасної підготовки та сталого функціонування господарства району в осінньо-зимовий період 2015-2016 років, 30 травня  2015 року відбулося розширене засідання колегії, на якій було проведено аналіз завершення  осінньо-зимового періоду 2014-2015 років, та обговорено завдання по підготовці господарського комплексу району до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років, прийнято відповідне рішення.

              Головою райдержадміністрації видано розпорядження від 04.06.15 № 192«Про підсумки роботи господарського комплексу району в осінньо-зимовий період 2014-2015 років та підготовку його сталого функціонування в умовах осінньо-зимового періоду 2015-2016 років», та затверджені Організаційні заходи з підготовки господарського комплексу та соціальної інфраструктури району  до роботи в  осінньо-зимовий період 2015-2016 років та План-заходів по підготовці бюджетних установ району до осінньо-зимового періоду 2015-2016 років.

              Рівень оплати установ і організацій, що фінансуються з місцевих бюджетів за спожиті електроенергію та природний газ станом на 01 серпня 2015 року становить 100 відсотків.

           Оплата комунальними підприємствами району за спожиту електроенергію становить 95 відсотків (з врахуванням боргу минулих років).

    Освіта:

     З метою підготовки навчальних закладів  до роботи в осінньо-зимовий періодпроведено лабораторні вимірювання на опір ізоляції електричного обладнання та видані протоколи перевірок, проведено перевірку тяги в димоходах та їх справність, закуплено 51 вогнегасник. Проведено повірку газових лічильників згідно плану та замінено обладнання газової установки на редукційний клапан в паливній ЗОШ І-ІІ ст. с. Хмелівка. Виготовлено документацію на заміну роторних лічильників на мембранні в котельнях ЗОШ І-ІІ ст. с. Жовтневе та с. Микуличі. Роботи будуть виконані до 01.10.2015 року.

    Станом на 20.08.2015 року залишки твердого палива становлять: вугілля – 25 т, торфобрикету – 21 т, дров-52 куб. м. Для початку опалювального сезону вже завезено 220 т торфобрикету. Ще потрібно придбати 100 т вугілля, 50 т торфобрикету та 50 куб м дров. На даний час закупівля триває і до початку опалювального сезону школи будуть забезпечені 100%. Для опалення ДНЗ та школи с. Овадне частково буде використовуватись пресована солома.

              Відділом освіти надіслані документи для конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального  розвитку, а саме реконструкція котельні з  встановленням твердопаливних котлів ЗОШ І-ІІІ ст. в с. Березовичі – даний проект буде реалізований у 2015 році (замовником виступає управління капітального будівництва облдержадміністрації).

             

              Проведено навчання відповідальних за газове господарство, а у вересні пройдуть перепідготовку оператори газових котелень та машиністи твердопаливних котлів.

    Продовжуються роботи по впровадженню енергозберігаючих технологій.

    У ЗОШ І-ІІ ст.. с. Микуличі планується замінити всі вікна та двері, з державного бюджету виділено 400 тис. грн. На даний час виготовлена проектно-кошторисна документація та проведено експертизу робочого проекту.

    За спонсорські кошти у загальноосвітніх школах району встановлено 34 металопластикових вікна:

    - 20 вікон у ЗОШ с. П’ятидні ( 26 тис грн. - батьківські кошти, 48 тис. грн. -кошти ТЗОВ «П’ятидні»);

    - 6 вікон у ЗОШ с. Селець;

    - 4 вікна у ЗОШ І ст. с. Вощатин (2 тис. грн. - підприємець Сачук Сергій,         3 тис. грн. - батьки);

    - 4 вікна у ЗОШ І ст. с. Черчичі ( 5 тис. грн. – ТзОВ «Агросвіт»);

    - вхідні двері у Новосілківській ЗОШ І ст. (7 тис. грн. – Шелепіна Євген)

    Всього на підготовку навчальних закладів до 2015-2016 навчального року витрачено 404,5 тис.грн. бюджетних коштів, 281,4 тис. грн. спонсорських коштів.

    У всіх загальноосвітніх навчальних закладах проведені поточні ремонти.

    На придбання матеріалів витрачено 210,2 тис. грн. бюджетних коштів, на ремонт систем опалення, внутрішніх електромереж, повірку тяги димарів, лабораторно-вимірювальні роботи, ремонт дахів використано 76,9 тис. грн.

    Відремонтовано покрівлю даху спортзалу НВК с. Льотниче, покрівлю дахів Суходільської школи та котельні (49,7 тис. грн.), загальноосвітньої школи с. Руснів.

    Замінено накриття даху з рубероїдного на бітумній основі на накриття з металопрофільних листів, на що затрачено 5 тис. грн. бюджетних коштів та 3 куб м. пиломатеріалів спонсорської допомоги в ЗОШ с. Стенжаричі та замінено коньки на даху ЗОШ с. П’ятидні.

              Культура:

              В опалювальному сезоні 2015-2016 років планується опалюватися 27 клубних заклади, з них мають: центральне теплопостачання - 1 установа (РБК); котли (тверде паливо) - 3 установи  (БК с. Зимне, клуб с. Залужжя, БК Лудин); пічне опалення – 12 установ (Стенжаричі, клуби с. Новосілки, Микитичі, Коритниця, Поничів, Турівка, Когильно, Нехвороща, Житані, Шистів, Вощатин, клуб-бібліотека Микуличі) та калориферами – 11 установ  (Хмелівка, Красностав, Бубнів, Володимирівка, Селець, Хобултова, Хотячів, Пятидні, Льотниче, Рогожани, Суходоли).

    Не опалюватиметься – 11 клубних установ: БК м. Устилуг, с. Березовичі, с. Овадне (немає дозволу пожежників, відсутні кошти на здійснення опалення), с. Білин, с. Ласків, клуб с. Верба, а в клубі с. Заріччя в даний час проходить реконструкція частини приміщення під дитячий садок, клуб-бібліотека с.Амбуків – по причині виведення з ладу опалювальної системи. В БК с. Свійчів (система опалення придатна для використання), а в клубі с. Зоря (побудована котельня) – не опалюються із-за відсутності коштів на опалення.

    Бібліотечні заклади всі опалюються, з них мають:

    газове опалення – 6 установ: центральна районна бібліотека, с.Білин, с. Заріччя, с. Ласків, с. Льотниче, с. Пятидні;

    пічне опалення – 4 установи: с. Бегета, с. Лудин, с. Овадне, с. Стенжаричі;

    котли (переведені на дрова) – 5 установ: бібліотека для дітей м. Устилуг, с. Зимне, с. Зоря, с. Микитичі, с .Володимирівка;

    обігрівачі – 12 установ: с. Березовичі, с. Бубнів, с. Верба, с. Красностав, с. Рогожани, с. Руснів, с. Свійчів, с. Селець, с. Хмелівка, с. Хобултова, с. Хотячів та бібліотека для дорослих м. Устилуг.        

    Більшість бібліотечних установ знаходяться в орендованих приміщеннях, зі всіма орендодавцями укладені  договори оренди, вчасно здійснюється розрахунок за енергоносії. 

    Устилузька дитяча школа мистецтв – музей-садиба Ігоря Стравінського: приміщення оснащене котлами на тверде паливо, опалюється вугіллям та дровами.

    Для закладів культури району планом передбачено 102 м. куб. дров та 28 т. вугілля. На опалювальний сезон 2015-2016 років Устилузької школи мистецтв – музею-садиби Ігоря Стравінського кошторисом передбачено 10,4 т. вугілля на суму 17,7 тис. грн. та 10 м. куб. дров на суму 2,2 тис. грн. (вугілля та дрова будуть завезені протягом серпня-вересня). В бюджетах місцевих рад коштів на придбання палива не передбачено. Фактично дрова заготовлюються за рахунок спонсорських коштів, від зрізання дерев та власними силами працівників культури. На сьогоднішній день 8 м. куб. дров завезено в БК с. Зимне за рахунок спонсорських коштів.

    З початку року за рахунок спецкоштів проведено поточний ремонт в клубі-бібліотеці с. Амбуків на суму 1,1 тис. грн., косметичний ремонт фасаду клубу с. Володимирівка на суму 1,0 тис. грн. За рахунок коштів місцевого бюджету проведено прочистку каналізаційних труб в районному будинку культури на суму 0,3 тис. грн., ремонт фасаду приміщення центральної районної бібліотеки на суму 64,9 тис. грн. Всього проведено заходів на суму 67,3 тис. грн. ( в т.ч. 65,2 тис. грн. – кошти місцевого бюджету, 2,1 тис.грн. – спецкошти), що на 67,3 тис. грн. більше  у порівнянні з 1 півріччям 2014р.

    З метою енергозберігаючих заходів за рахунок коштів місцевого бюджету в районному будинку культури проведено заміну 3 вікон на металопластикові на суму 15,6 тис. грн., проведено гідрохімічне очищення системи опалення на суму 59,9 тис. грн.; проведено заміну 10 вікон на металопластикові в клубі-бібліотеці с. Амбуків на суму 38,4 тис. грн.; придбано котел на тверде паливо в БК с. Лудин на суму 3,9 тис. грн. За рахунок спецкоштів в клубах сіл Поничів, Когильно проведено заміну електричних лічильників на суму 0,8 тис. грн. Всього проведено заходів на суму 118,6 тис. грн., в тому числі  117,8 тис. грн. – бюджетні кошти, 0,8 тис. грн. – спецкошти, що на 115,1 тис. грн. більше у порівнянні з 1 півріччям 2014р.

                 Медицина:

    З запланованих 63 медичних установ району (60 ФАПів, 2 амбулаторії та Устилузька міська лікарня) станом на 21 серпня 2015 року до опалювального сезону підготовлено 45 установ. В заклади охорони здоров’я завезено тверде паливо, а саме заготовлено 63,9 т. торфобрикету.

    За рахунок коштів районного бюджету планується провести переобладнання паливної фельдшерсько-акушерського пункту с. Микуличі з встановленням твердопаливного котла.

     Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) райдержадміністрації:

    - обстежено житлово-побутові умови громадян, які знаходяться на обслуговуванні, з метою визначення стану будівель, утеплення віконних рам, забезпечення паливом;

    - надається допомога по оформленню документів для призначення житлових субсидій на тверде паливо і скраплений газ;

    - забезпечений необхідний запас дров для роботи котельні.

     Устилузька міська та сільські ради:  

    -   по бюджетних установах, які знаходяться на території сільських рад здійснюється завезення твердого палива ( вугілля, торфобрикет, дрова);

    - проведені роботи по встановленню вуличного освітлення з використанням енергозберігаючих світильників в с. Овадне та с. Шистів.

    Протягом травня-серпня 2015 року на капітальний ремонт комунальних доріг в населених пунктах району Устилузькою міською та сільськими радами використано 1399,0 тис.грн., на поточний ремонт комунальних доріг в населених пунктах району Устилузькою міською та сільськими радами використано 545,788 тис.грн.

    Проведено поточні ремонти доріг комунальної власності:

    - поточний ремонт вул.. Мічуріна с. Овадне на загальну суму              99,929 тис. грн.

    - поточний ремонт вул.. Шкільна с. Овадне на загальну суму               37,996 тис. грн.

    - поточний ремонт вул. Радянської,  Молодіжної,  Колгоспної, Набережної с. Овадне на загальну суму 214,802 тис. грн.

    - поточний ремонт вул. Лесі Українки с. Федорівка на загальну суму      93,0 тис.грн.     

    - поточний ремонт вул. Миру м. Устилуг на загальну суму 100,0 тис. грн.

    Проведено капітальні ремонти доріг комунальної власності:

    - капітальний ремонт вул. Лобачинська с. Заріччя на загальну суму      284.0 тис. грн.

    - капітальний ремонт вул. Стемковсього с. Заріччя на загальну суму      185.0 тис. грн.

    - капітальний ремонт вул. Гуденка м. Устилуг на загальну суму            500.0 тис. грн.

    - капітальний ремонт вул. Пархоменка м. Устилуг на загальну суму         430.0 тис. грн.

    Всього використано 1944,788 тис. грн.

             Житлово-комунальне господарство району:

    Станом на 21.08.15 підготовлено 28 житлових будинки, що становить 82 відсотки від загальної кількості.

    Проведено поточні ремонти: систем холодного водопостачання, каналізації та енергозабезпечення будинків (електрощитових) у с. Льотниче.

    Підготовлено 39 комунальних свердловин, що становить 81 відсоток.    

    Проведені роботи по поточному ремонту  водопровідних мереж с. Зимне            с. Федорівка та с. Ласків, а також проведено заміну електронасоса потужністю 8 кВт на водонасосній станції с. Суходоли, Зарічанської сільської ради.

    Окрім цього, Зарічанською сільською радою планується провести реконструкцію вуличного водопроводу с. Дігтів (наявні проектно-кошторисна документація та позитивна експертиза, кошторисна вартість  475,317 тис. грн.).

    Устилузькою міською радою планується провести у 2015 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку реконструкцію  мереж водопостачання по вул. Гуденка, Пархоменка, І. Франка в м. Устилуг.

     Реконструкція зовнішнього освітлення:

    Станом на 21 серпня 2015 року функціонує 861 світлоточка, що становить 74 відсотки від розрахункової кількості світлоточок, які необхідно встановити.

    Протягом 2015 року Устилузькою міською та сільськими радами проведено встановлення 48 світлоточок на суму 112,7 тис. грн., що на 37 світлоточок більше ніж за аналогічний період 2014 року, а саме:

    - с. Овадне – 33 світлоточки.

    - с. Шистів – 15 світлоточок.  

    Володимир-Волинській філією ПАТ «Волиньобленерго»:

    Замінено 45 опор ліній електропередач в с. Білин, Охнівка, Фалемичі, Микитичі та с. Яковичі. Виконано ремонти 7 трансформаторних підстанцій та встановлено 2 нові розвантажувальні підстстанції в с. Острівок та Бубнів. Проведено розчищення ліній  електромереж від гілок дерев протяжністю 32,5 км.

    Філією Володимир-Волинське управління  по газопостачанню та газифікації ПАТ «Волиньгаз»для забезпечення в осінньо-зимовий період 2015-2016 років безаварійного та без­перебійного газопостачання всіх споживачів природним газом на даний час виконуються роботи по плановому технічному обслуговуванню розподільчих газопроводів всіх тисків та ГРП, ГРУ, ШРП, СКЗ. Проводиться комплексне приладове обстеження підземних газопроводів. Створено відповідний запас труб та відключаючи пристроїв на випадок виникнення аварій  на газових мережах.

    Філією «Володимир-Волинський ДЕД» проведено:

    -                    на автомобільній дорозі державного значення Н-22 Устилуг –Луцьк – Рівне ліквідовано ямковість асфальто - бетонного покриття, нанесено дорожню розмітку;

    -                    на автомобільній дорозі регіонального значення Р-15 Ковель–Володимир-Волинський – Жовква ліквідовано ямковість асфальто - бетонного покриття, нанесено дорожню розмітку;

     -      прибирання смуги відводу від сміття;

    -       проводяться роботи по підготовці техніки до роботи в умовах осінньо-зимового періоду 2015-2016 років.

    Викликають занепокоєння автомобільні дороги загального користування місцевого значення (обласні, районні та територіальні)

    протяжністю 326 кілометрів, які перебувають на балансі Служби автомобільних доріг у Волинській області та обслуговуються філією «Володимир-Волинський ДЕД».

            На ремонт доріг загального користування місцевого значення з обласного         бюджету розвитку рішенням сесії обласної ради від 14.08.2015 року  №36/25 виділено кошти в загальній сумі  950 тис. грн., а саме:

             Капітальний ремонт а/д О 030101Кладнів-Микитичі-Стенжаричі-Білин-/Р-15/-Овадне-Красностав - Свійчів-Бегета-Микуличі-/Н-22/   ( Р-15 - Жовтневе) Володимир-Волинського району в сумі 50 тис. грн.

             Капітальний ремонт а/д С030110 /Н-22/-Федорівка-Заріччя (по с. Федорівка) Володимир-Волинського району в сумі 600 тис. грн.

             Капітальний ремонт а/д С030109 Устилуг – Хотячів - Вощатин (м. Устилуг) Володимир-Волинського району в сумі 300 тис. грн.

    Переглядів 3930
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua