20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Володимир-Волинський район із робочим візитом відвідав голова облдержадміністрації Володимир Гунчик
    Четвер, 25 січня 2018 09:31

    Володимир-Волинський район із робочим візитом відвідав голова облдержадміністрації Володимир Гунчик

    Аби ознайомитися з організацією діяльності новоствореної Оваднівської громади, планами її керівництва щодо розвитку приєднаних територій, проаналізувати, як розвивається одна із перших утворених на теренах Волині Устилузька ОТГ та  проінспектувати хід відновлення приміщень 14 ОМБр учора, 24 січня 2018 року, очільник Волині Володимир Гунчик завітав у Володимир-Волинський район.

    Спільно із керівником найвищої виконавчої гілки влади в області на об’єктах працювали голова райдержадміністрації Наталія Василець, голова районної ради Роман Гук, депутат обласної ради Валерій Діброва, голова Оваднівської сільської ради Сергій Панасевич та голова Устилузької міської ради Віктор Поліщук.

    У розташуванні 14 ОМБр

    Свій робочий візит на терени Володимирщини голова облдержадміністрації Володимир Гунчик розпочав із відвідин 14 окремої механізованої бригади.
    Варто зазначити, що минулого року із обласного бюджету для облаштування казарм військовослужбовців було виділено 1 млн грн. 
    750 тис грн, за словами т.в.о. командира бригади підполковника Олександра Зіневича, було спрямовано на проведення ремонтних робіт житлово-казарменого фонду та на відновлення віконних конструкцій в казармах та будівлях частини. Ще 250 тисяч –на закупівлю будівельних матеріалів.
    Та це далеко не весь перелік робіт, що потрібно виконати у військовій частині, аби забезпечити там комфортне перебування наших солдат. Отож, і завітав Володимир Петрович у розташування 14 ОМБр для напрацювання спільного плану дій та пошуку вирішення проблем, що існують.
    У ході розмови не оминули увагою будівництва 44-ох квартирного будинку для військових. 
    Відтак, т. в. о. командира бригади з тилу капітан Олександр Москвич зазначив, що на цьому об’єкті зараз тривають внутрішні роботи, які навряд чи вдасться завершити до початку весни. Окрім того, у зв’язку зі збільшенням вартості робіт, переробляють проектно-кошторисну документацію.

    Проблеми та перспективи розвитку новоствореної Оваднівської ОТГ

    У 2017 році, у рамках децентралізації, на теренах Володимир-Волинського району з’явилося ще дві нові об'єднані територіальні громади, одна із них – Оваднівська. До її складу увійшло п'ять сільських рад і тепер вона налічує понад 5 тисяч чоловік.
    Громада, за словами Володимира Гунчика, чимала, із великою кількістю соціальних об'єктів, отож і потребує надання практичної допомоги.
    Для початку представники влади завітали у Оваднівський професійний ліцей. Оглядини розпочали із приміщення колишнього гуртожитку, що зараз знаходиться у незадовільному стані. Голова Оваднівської сільської ради Сергій Панасевич у ході розмови зазначив,що після капітального ремонту ця будівля могла б слугувати житлом для військовослужбовців чи молодих спеціалістів, які тут працюватимуть. Отож і просили очільника області посприяти у вирішенні цього питання.
    - Однозначно, я буду максимально сприяти відновленню гуртожитку, щоб зробити там квартири для проживання, - зазначив Володимир Петрович.- І уже сьогодні дав завдання директору ПТУ підготувати пропозиції щодо цієї будівлі, щоб із державної власності передати її на баланс ОТГ.
    Далі присутні проінспектували приміщення спортивного комплексу, яке теж потребує ремонту та харчоблок.
    Візит у Оваднівську громаду завершився зустріччю із її депутатським складом та активом села. Говорили про пільгове перевезення, автобусне сполучення, умови збору молочної продукції.
    - Мета такої поїздки, - зазначив Володимир Петрович у зверненні до місцевих жителів, – це напрацювання плану спільної роботи керівників влади та громади. 
    Отож і звернувся до голови ОТГ із проханням зробити перелік питань, що потребують вирішення, розділивши їх на нагальні, важливі та поточні. Ті ж, у свою чергу, - на такі, що потребують коштів із державного бюджету, що можна зреалізувати за умов співфінансування із обласного бюджету та ті, які можна виконати самостійно, без залучення сторонньої допомоги.
    – Приїду до вас ще не один раз. Тому, що несу персональну відповідальність за діяльність кожної ОТГ Волині, а їх нині вже є 40. Що ж стосується вашої громади, то потрібно скласти перспективний план розвитку на найближчі три роки і робити все, щоб його зреалізувати. Я, у свою чергу, хочу надати вам всесторонню допомогу в межах тих повноважень, які в мене є. Адже громада повинна бути сильна, а для цього потрібно розвиватися щодня, – зазначив Володимир Гунчик.

    Новий елеватор вартістю в 175 млн грн

    У травні минулого року в нашому районі відбулося відкриття першого в області насіннєвого заводу, продуктивність якого становить 10 тонн/год, 50 тис. тонн на рік. Цьогоріч ТзОВ «П’ятидні» планує запустити в дію елеватор, початок будівництва якого теж відвідали очільник області та керманичі району.
    За словами директора цього підприємства Валерія Діброви, потужність елеватора сягне 65 тис. тонн одноразового зберігання зернових і олійних культур. Зокрема, 10 ємностей по 5,5 тис. тонн, підлоговий склад на 5,5 тис. тонн та 4 операційні ємності на 1 тис. тонн. Потужність відвантаження за добу – 25 вагонів 
    Кошторисна вартість проекту –175 млн. грн. Будівництво планують завершити наприкінці цього року та додатково створити 80 робочих місць.

    Устилузька ОТГ: реконструкція школи  та добудова об’їзної дороги

    Наступним об’єктом, що відвідали представники влади, стала загальноосвітня школа І-ІІ ст. с. П'ятидні. Тут гостро постала проблема побудови дитячого садочка, адже на території сіл П'ятидні та Хрипаличі проживає більше тисячі чоловік, із яких понад 80 – діти віком до 6 років. Отож і вирішили – реконструювати частину приміщення школи під навчально-виховний комплекс. Кошторисна вартість такого проекту становить понад 4 млн грн.
    На завершення робочої поїздки Володимир Гунчик зустрівся із жителями Устилузької об'єднаної територіальної громади.
    У ході розмови очільник області закцентував увагу присутніх на одному із важливих питань краю – ремонті та відновленні доріг.
    - У минулому році за кошти «митного експерименту» ми розпочали ремонт дороги Луцьк – Володимир-Волинський. У 2018 залишилося покласти лише 27 кілометрів поверхневого шару асфальту на відрізку шляху Затурці – Володимир-Волинський, - зазначив Володимир Петрович. – Із першого січня цього року місцеві дороги передано на баланс облдержадміністрації, на їх ремонт та відновлення виділено 394 млн грн. Тож, в нас вперше є можливість попрацювати над ремонтом місцевих комунальних доріг.
    Не оминули увагою і добудови об'їзної дороги за межами міста Устилуг
    - Ми запланували об'їзну дорогу для того, щоб зняти питання скупчення транспортних засобів, що прямують до митного пункту пропуску, на вулицях Устилуга, - наголосив очільник області.

    В цілому, робоча зустріч виявилася змістовною та насиченою. Володимир Гунчик відзначив позитив у розвитку громад та наголосив на подальшій співпраці та допомозі.

    Відділ організаційної роботи та управління персоналом аппарату райдержадміністрації.

     

    Переглядів 4254
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua