18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Напрацьована дорожня карта співпраці райдержадміністрації та ГО «МФНО»
    Субота, 27 листопада 2021 13:24

    Напрацьована дорожня карта співпраці райдержадміністрації та ГО «МФНО»

    26 листопада у голови райдержадміністрації Юрія Лобача відбулась  робоча зустріч із головою правління громадської організації «Міжнародна фундація науковців і освітян» (International educators and scholars foundation), професором Олегом Батюком. В ході зустрічі були обговорені можливості та перспективи подальшої співпраці між органом виконавчої влади та неурядовою організацією в рамках реалізації різноманітних міжнародних грантових проектів, спрямованих на розвиток людського та ресурсного потенціалу громад району.

    Як зазначив керівник ГО, до основних напрямів її діяльності належить участь у Міжнародних наукових грантах країн ЄС, Північної Америки, Близького Сходу та Азії, впровадження трансферу технологій у вишах України на успішному іноземному досвіді, співпраця з науковими організаціями та закладами освіти в Україні та закордоном, організація міжнародних наукових конференцій, проведення вебінарів, круглих столів, засідань, семінарів, тренінгів з актуальних питань третього тисячоліття (екології, геополітики, штучного інтелекту та ін.). Крім того, організація сприяє участі українських освітян у міжнародних наукових тревел-грантах, довгострокових та короткострокових наукових стажуваннях в країнах ЄС, надає організаційну та інформаційну підтримку молодим науковцям для підвищення  їх академічної мобільності.

    Одним із важливих напрямів є розробка та реалізації проектів, спрямованих на вирішення актуальних суспільних проблем у сфері малого підприємництва, освіти, охорони здоров’я, працевлаштування, екології , науки, транспорту, культури, соціального захисту, молодіжної політики тощо. Власне, це й стало предметом розмови, адже така допомога неурядової організації може стати корисною для активних мешканців громад району та депутатів місцевих рад, які прагнуть втілювати міжнародні проекти задля розвитку і підтримки своїх територій.

    У підсумку зустрічі голова РДА Юрій Лобач висловив упевненість в тім, що синергія можливостей державної установи та громадського об’єднання може дати плідні результати. Відтак, сторонами була напрацьована дорожня карта подальшої співпраці ГО  і РДА: представники організації презентують свої попередні реалізовані проекти та майбутні пропозиції для очільників територіальних громад району на найближчому засіданні колегії райдержадміністрації, яке заплановане на середину грудня. Тоді ж планується і підписання Меморандуму між керівництвом «Міжнародної фундації науковців і освітян» та Володимир-Волинської райдержадміністрації, текст цього документа вже узятий на опрацювання відповідними структурними підрозділами РДА.

    Переглядів 4422
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua