02 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    Головна>Новини>Звіт голови Володимирської районної державної адміністрації про виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку району за 2023 рік та делегованих районною радою повноважень
    Середа, 03 квітня 2024 17:19

    Звіт голови Володимирської районної державної адміністрації про виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку району за 2023 рік та делегованих районною радою повноважень

    Під час чергового засідання сесії районної ради, що відбулось 22 березня, начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач звітував перед депутатами району про виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку району за 2023 рік та делегованих районною радою повноважень.

    У своєму виступі він, зокрема, зазначив, що першочерговим завданням адміністрації та територіальних громад району в звітному періоді було виконання доведених мобілізаційних завдань й надання Силам Спротиву фінансової,  ресурсної і волонтерської допомоги.

    У 2023 році з місцевих бюжетів одинадцяти територіальних громад було надано фінансову допомогу на загальну суму майже 400 млн. грн. військовим частинам та на здійснення заходів з територіальної оборони.

    До головних завдань районної державної адміністрації належать і заходи цивільного захисту населення, проведення яких здійснювалось протягом минулого року.

    Зокрема, для оповіщення на території Володимирського району задіяно 17 електросирен. На 12 базових станціях з 16 мобільних операторів облаштовані резервні джерела живлення, які дозволять забезпечити функціонування мобільного зв'язку при потенційних проблемах із електроживленням.

    Для захисту населення в районі наявно 448 захисних споруд, стосовно кожного з яких періодично проводиться перевірка на готовність до використання.

    Враховуючи виклики сьогодення, на території району було організовано роботу 49 пунктів незламності. Постійно проводиться робота щодо покращення їх матеріально-технічного забезпечення.

    Волинською обласною військовою адміністрацією у період 25-26 липня 2023 року проведено командно-штабне навчання з органами управління та силами цивільного захисту ланки територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ Володимирського району. Визначено ступінь готовності ланки територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ Володимирського району як «в основному готова до виконання завдань за призначенням».

    Важливим напрямком діяльності районної державної адміністрації залишається соціальний захист населення району, який здійснюється через управління соціальної та ветеранської політики райдержадміністрації.

    У 2023 році управлінням соціальної та ветеранської політики райдержадміністрації освоєно коштів на суму 165 млн. 580 тис. грн., які спрямовані для соціальної підтримки жителів Затурцівської, Зимнівської, Іваничівської, Литовезької, Локачинської, Оваднівської, Павлівської, Поромівської, Устилузької територіальних громад.

    Також у цьому ж році управлінням соціальної та ветеранської політики райдержадміністрації запроваджено призначення, нарахування та виплату 7 видів держаних соціальних допомог через Єдину інформаційну систему соціальної сфери.

    Завдяки цьому соціальні допомоги стають ближчими та доступнішими адже  ЄІССС забезпечує перехід до надання допомоги по екстериторіальному принципу, щоб кожна людина мала можливість самостійно обирати - отримати послугу онлайн чи офлайн в управліннях соцзахисту населення або ЦНАПах.

    Протягом 2023 року управлінням соціальної та ветеранської політики райдержадміністрації встановлено статус особи з інвалідністю внаслідок війни -56 особам, а 94 особи отримали статус члена сім’ї Захисника чи Захисниці України 94.

    Відповідно до чинного законодавства виплачено компенсацію за придбане житло для членів сім’ї загиблого учасника бойових дій у м. Луцьку на суму 963,3 тис.грн.

    Окрему увагу під час дії воєнного стану районна державна адміністрація приділяє питанню допомоги внутрішньо переміщеним особам.

    У Володимирському районі станом на 01.01.2024 року перебуває на обліку 8364 внутрішньо переміщені особи.

    Згідно з Порядком надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, по Іваничівській, Литовезькій, Павлівській, Поромівській, Локачинській, Затурцівській, Устилузькій, Оваднівській та Зимнівській територіальних громадах управлінням соціальної та ветеранської політики райдержадміністрації було призначено та виплачено допомогу на проживання ВПО на суму 20 млн. 563 тис. 200 грн.

    На території району функціонують 4 місця компактного проживання внутрішньо переміщених, де проживає 330 осіб.

    На території Володимирського району на даний час 118 домогосподарств надають прихисток ВПО. Громадянам, які тимчасово прихистили у себе внутрішньо переміщених осіб надається компенсація витрат за тимчасове розміщення даних осіб. За програмою «Прихисток» передбачена компенсація витрат власникам житла у розмірі близько 450 грн. на місяць.

    Не зважаючи на труднощі воєнного часу, протягом звітного періоду у Володимирському районі не тільки збережено, але й розширено мережу закладів охорони здоров'я. Зокрема, функціонує 4 неприбуткових комунальних підприємства, що надають вторинну спеціалізовану медичну допомогу (у містах Володимирі та Нововолинськ, селищах Іваничі та Локачі) та 5 комунальних закладів, що спеціалізуються на наданні  первинної медичної допомоги (у тих самих населених пунктах, що і «вторинка», а також минулий рік став початком повної роботи ще одного підприємства, засновниками якого стали Зимнівська та Оваднівська тергромади).

    Мережа «первинки» у районі  налічує 23 амбулаторії загальної практики сімейної медицини, 4 пункти здоров’я та 78 медичних пункти тимчасового базування. Ці заклади охорони здоров’я обслуговують населення на всій території району.

    У Володимирській та Нововолинській громадах функціонують дві стоматологічні поліклініки, які є окремими комунальними підприємствами.

    Екстрена медична допомога представлена у районі двома відділеннями в містах Володимирі та Нововолинську, які мають пункти постійного базування бригад екстреної медичної допомоги  у селищах Локачі, Іваничі та місті Устилузі.

    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №174 від 23.02.2023 року, розпорядженням начальника Волинської обласної військової адміністрації від 04.09.2023р. №364 у районі визначено кластерними аж два комунальних підприємства – у Володимирі та Нововолинську, а Іваничівську лікарню – загальним закладом в спроможній мережі.

    Ще у  2022 році через загрозу ракетних обстрілів, у зв’язку із збройною агресією Російської Федерації проти України, в закладах охорони здоров’я були облаштовані відповідні укриття. На випадок блекауту заклади «вторинки» оснащено стаціонарними генераторами загальною потужністю від 400 до 600 кВт. Існує резерв питної води, палива, що забезпечить 5-6 днів безперебійної роботи генераторів. У серпні та жовтні 2023 на цих об’єктах проводились навчання з цивільного захисту та командно-штабні навчання.

    Функціонує мережа освітніх закладів територіальних громад району, яка налічує 97 закладів загальної середньої освіти (включаючи філії), 85 закладів дошкільної освіти, 10 закладів позашкільної освіти, 2 міжшкільних ресурсних центрів, 5 інклюзивно-ресурсних центрів.

    Для підвезення учнів та педагогічних працівників, що проживають за межею пішохідної доступності, до закладів освіти району використовуються шкільні автобуси. Вони перевозять учасників навчального процесу до закладів освіти та у зворотньому напрямку. У 2023 році на умовах співфінансування 50/50 придбано 2 шкільні автобуси в Локачинську ТГ (з бюджету громади виділено 2 млн. 990 тис.грн.) та 1 шкільний автобус в Володимирську ТГ (ліцей с.Суходоли, з бюджету громади виділено 1 млн. 495 тис.грн.).

    У зв’язку із військовими діями, територіальні громади району прийняли переселенців з небезпечних регіонів України, серед яких були і вчителі. За наявності можливостей освітніх закладів району, вони були забезпечені робочими місцями.

    Для забезпечення освітнього процесу в умовах військового стану майже в усіх закладах освіти району облаштовано захисні укриття. Всі укриття були проінспектовані створеними в ОМС робочими групами за участю Володимирського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області.

    Для дітей, що на період війни перебувають за кордоном, організовано сімейну форму навчання (відповідно до заяв батьків чи законних представників), дистанційну та екстернатуру.

    Приділяється вся можлива, на даний час, увага і розвитку економіки району.

    Одним з пріоритетних напрямків соціально-економічного розвитку є надання підтримки агропромисловому комплексу.

    Виробництвом сільськогосподарської продукції займаються 46 агропідприємств, 239 фермерських господарств і 21 тисяча 475 особистих селянських господарства.

    Для їх  підтримки у 2023  році почав діяти Державний аграрний реєстр (ДАР) — це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики з метою ефективного та прозорого залучення та розподілу усіх видів підтримки для українських аграріїв, як за кошти державного бюджету, так і у вигляді пільгових кредитів, міжнародних грантів або технічної допомоги. За допомогою ДАРу державною підтримкою галузі АПК скористались 180 господарств за наступними напрямками:

             1.Надання кредитів у 2023році аграріям в умовах воєнного стану по програмі «Доступні кредити 5-7-9%».

             2.Обласна бюджетна дотація за утримання молодняка великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності на суму 102,6 тис. грн.

    1. У 2023 році по програмі ДАРу за підтримки USAID сільськогосподарські підприємства району отримали безкоштовно міндобрива в кількості 228 тонн, а саме нітроамофоски 132 тонни, карбоміду 96 тонн.

           Від загальної кількості отриманих областю мінеральних добрив на 2023 рік, Володимирським районом отримав нітроамофоски 30% , а карбоміду 28%.

    Надання такої допомоги українським аграріям є частиною Стратегії ФАО щодо підтримки зберігання зерна, метою якої є подолання дефіциту зерносховищ для забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

    Мале та середнє підприємництво як самостійний і незамінний елемент ринкової економіки є одним з ефективних важелів рішення ряду соціально-економічних проблем, що сприяють структурній перебудові економіки району, підвищенню експортних можливостей країни, забезпеченню зайнятості значної частини населення.

    Тож головною метою райдержадміністрації є посилення взаємодії органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування на районному і місцевому рівнях з суб’єктами малого та середнього підприємництва.

    Кількість суб’єктів підприємницької діяльності за даними Володимирської  та  Нововолинської ОДПІ у звітному 2023 році в районі становить 10 тис. 132 одиниці, з них 6 тис. 941 фізичних осіб – підприємців.

    Зусилля районної державної адміністрації і надалі будуть націлені на закріплення позитивних тенденцій розвитку економіки району, забезпечення ефективного соціального захисту тих, хто цього потребує, впровадження механізмів ринкової економіки.

    Переглядів 578
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua